La Maison Usseau

 

 

La Maison Usseau
lieu-dit Usseau, 2 route de Sommant
71540 Lucenay L’Évèque
France

Over ons

Frans & Kitty

Welkom bij Frans en Kitty Groot en onze schapendoes Dorus in Usseau, gelegen op ongeveer 10 minuten wandelen van het dorp Lucenay L’Évèque in de Morvan, het groene hart van Bourgogne.

Het is allemaal in een stroomversnelling gegaan, van een stille droomwens om een bed en breakfast te beginnen naar realiteit.
Er was een gevoel van ‘als we het nu niet doen, dan doen we het nooit meer’. En we willen geen spijt krijgen van de dingen die we niet gedaan hebben.

Met een verlanglijstje waar een woning aan zou moeten voldoen, gingen we op weg naar Frankrijk. En ons huis zat ertussen: La maison Usseau.
Het was ‘un coup de coeur’: liefde op het eerste gezicht.

Inmiddels hebben we al gasten gehad en wat hebben wij hiervan genoten. We vonden het heerlijk om het deze mensen naar hun zin te maken. En samen onder het genot van een drankje de verhalen te horen over wat ze beleefd hadden en informatie te geven over de omgeving. Ook de kinderen en honden hebben een heerlijke tijd gehad. La Maison Usseau blijkt geschikt te zijn voor een nacht en zeker ook voor een langer verblijf. We hopen dat we jou ook binnenkort mogen verwelkomen.

Wil je met ons meegenieten van de rust en de ruimte, van het vrije uitzicht en van de ommuurde tuin? Op een plek waar de kinderen zich kunnen vermaken in het zwembad of met het vele speelgoed. En dan heb jezelf ook vakantie, toch?
Ook honden zijn van harte welkom.

Volop privacy, want je hebt de gehele 1e verdieping met eigen opgang tot je beschikking, zonder andere gasten erbij.
Natuurlijk inclusief een ontbijt. En de mogelijkheid (op verzoek voor 20 euro p.p., kinderen tot 12 jaar 12,50) dat er een aantal keren voor je wordt gekookt. Paleo, Keto of vegetarisch behoort ook tot de mogelijkheden.

Binnendoor kun je naar de serre waar het ontbijt of diner wordt geserveerd. Hier heb je een schitterend uitzicht op de ommuurde tuin en de heuvels van de Morvan. Je mag hier en ook in de tuin de gehele dag vertoeven. Er staat een goed gevulde koelkast met wijn, bier en frisdrank tegen vriendelijke prijzen. In de vriezer liggen ook ijsjes.

Ons motto is ‘niks moet en (bijna) alles mag.